Vücut tipine göre kıyafet seçimi önerileri püf noktaları incelikleri sizlerle..

vücut tipine göre kıyafet seçimi önerileri püf noktaları incelikleri sizlerle.. 

Vücut yapınıza göre hangi elbise modelleri seçmelisiniz merak ediyorsanız, aşağıdaki makalemizi mutlaka okumalısınız kızlar. Konusunda uzman kişilerin görüşlerinin yer aldığı bu makalemizi okuyarak, sizlerde vücut tipinize göre hangi kıyafeti tercih etmelisiniz bilgisine rahatlıkla ulaşabilirsiniz diye düşünüyorum… 

Vücut tipine göre kıyafet seçimi

KENDİNİZİ BİLİN
Marka ve trendlerden bahsedenlerin yanı sıra tarz giyinmek ve şık olmak isteyenler de oluyor. Kendileri için hangi kıyafetin uygun olduğu konusunda kararsız kalanlar bu konuda onlara fikir vermemi bekliyorlar. Senenin moda çizgilerinden veya bir markanın tarzından söz ederken elimden geldiğince kıyafetlerin kullanımı konusunda fikirlerimi sizlerle paylaşacağım. Bundan sonra yazılarımda sizi ‘bu çok güzel ama bana olur mu?’ düşüncesinden uzaklaştırmaya çalışacağım. Kendi vücut tipinizi tanımak ve hangi bölgelerinizi ön plana çıkaracağınızı bilmek; doğru alışveriş yapmak ve en önemlisi kendini iyi hissederek giyinmek adına çok önemlidir. Tabii ki bunun için bazı ip uçları da yok değil… Kendinize uygun kesim, desen ve kumaşları tercih etmelisiniz.Kendinize yakışanı ve tarzınızı bilmek bir bütündür. Vücut diliniz, tipiniz, saçınız, ses tonunuz ve ifadeniz gibi… Ama vücut tipinizi bilmek ve silüetinizin bilincinde olmak en önemlisidir. Bu yazıda 6 ayrı vücut tipinden söz edeceğim…

A tipi:
A tipi kadınlar dardüşük omuzlara, küçük-orta beden göğüslere, ince bel ve yuvarlak basenlere sahiptir. Bu tip kadınlar, vücutlarının üst kısmında hareketli, alt kısmında ise düz paça pantolon ya da evaze kesimli etek giymelidir. Buradaki amaç basenlerin yuvarlaklığını bir avantaj olarak kullanarak alt kısma göre daha dar ve küçük olan üst bedenle oranlamak olmalıdır. Kruvaze elbiseler, bele oturan ve ampir kesimler tercih edilebilir. Dikkat edilmesi gereken bir nokta da mutlaka topuklu ayakkabı giymek.

B tipi: Orta beden göğüs, ince veya orta beden bel ve yuvarlak basen, bu tipin en belirgin özellikleridir. Bu vücut tipi giyinmesi en kolay ve avantajlı vücut tiplerindendir. Vücut tipinizle ilgili bilmeniz gereken en önemli nokta, omuz-basen-göğüs genişliklerinin ve bacak boyu ile üst beden oranıdır. B tipi olan kadınlar, bilek boyu ve düşük bel-düz paça pantolon, kalem ve çan etek, klasik tek düğmeli ve kruvaze ceket gibi birçok farklı modeli giyebilme şansına sahiptir. Ancak bu tip kadınların iri desenli kumaşlardan ve hareketli formlardan kaçınmalıdır.

C tipi:
Bu tip vücutlarda basene oranla omuzlar daha geniştir. Bel düz, kalça dar, bacaklar ise daha incedir. Bu kadınların dikkat etmesi gereken nokta ise omuzları olduğundan daha da geniş göstermeyecek şekilde giyinmektir. Bu yüzden vatka veya düşük omuz kesimli kıyafetlerden kaçınılmalıdır. Çan ve evaze eteklerin yanı sıra pantolon-etekte bu grup için doğru bir seçim olabilir. Üst kısımda ise dar tişört veya kazaklar, dar omuz kesimli ceketler, üstü hafif bol, kalçada oturan elbiseler tercih edilebilir. Bu kadınlar, dar kalçaları ve ince bacaklarıyla istedikleri pantolonu giyebilirler.

D tipi:
Dar ve düşük omuzlar, küçük veya orta beden göğüsler, dolgun bacaklar, geniş bel ve basenler bu grubun tipik özellikleridir. Öncelikle bu tipteki kadınlara elbiselerini her zaman bir beden büyük almalarını ve bir terziye vücutlarına göre daralttırmalarını tavsiye ederim. Etek boylarını ise her zaman dizaltında tutmalılar. Düz ve geniş paçalı pantolonlar ya da omuzları basene göre orantılan geniş yakalı, hafif bol ceket ve bluzlar tercih edebilirler.

E tipi: Kalın boyun, geniş omuz, girik ve dolgun bel, omuzlarla aynı oranda genişlikteki basenler. Bu silüet dolgun vücut tipleri arasında oranlı ve düzgün bir vücut tipidir. Bilek boyu ya da düşük bel bol pantolonlar bu vücut tipleri için çok uygundur. E tipleri boyunlarını her zaman açık bırakmalıdır. Bele oturan elbiseleri de rahatlıkla giyebilirler.

F tipi:
Kalın boyun, geniş ve düşük omuzlar, dolgun göğüsler, kalın ve düz bir bel, düz kalçalar ve tüm bedene oranla ince bacaklar F tipinin belirgin özellikleridir. Bu tip kadınlar öncelikle bedenin üst kısmını inceltecek kesimleri tercih etmelidir. Drape, geniş yaka, düşük omuz kesimli kıyafetlerden kesinlikle kaçınmalıdır. Ceket boylarının kalça hizasında, etek boylarının ise en kısa dizaltında olmasına dikkat edilmelidirler. Ceket, palto, mantolarının cepleri kalça hizasında olmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder